Welkom bijDacia.be

Financieringen voor professionelen

Onze leasingformules en verhuur op lange termijn

Financiële leasing

Alt Image C29

Een financieringsoplossing met handige aankoopoptie

Wat is het?

 

Het is een contract waarbij u een vast maandelijks bedrag betaalt voor het huren van het voertuig. Met de huur wordt het voertuig boekhoudkundig afgeschreven. Het leasingcontract bevat een aankoopoptie waarvan het bedrag wordt bepaald bij de ondertekening van het contract (met een wettelijk maximum van 15%). Fiscaal gezien wordt het voertuig op de balans geboekt onder vaste materiële activa.

 

Voordelen van een financiële leasing:

 

Met financiële leasing kunt u uw kosten spreiden in de tijd en zelf een looptijd (36 tot 60 maanden) vastleggen die het best bij uw budget past. U vermijdt ook dat u de btw moet voorfinancieren. De aankoopoptie geeft u bovendien de mogelijkheid om aan het einde van het contract eigenaar te worden van het voertuig. 

 

Iets voor u?

 

Financiële leasing is vooral bedoeld voor ondernemingen die het voertuig niet heel intensief gebruiken en het aan het einde van het contract willen kopen. Het is dus in de eerste plaats bedoeld voor zelfstandigen, vrije beroepen en kmo's.

Financiële renting

Huur met aankoopoptie

Wat is het?

 

Bij financiële renting wordt expliciet een restwaarde voorzien waarvan het bedrag dat bij de ondertekening van het contract wordt vastgelegd, hoger is dan 15% van de investering exclusief btw. Financiële renting is niet mogelijk in het Groothertogdom Luxemburg.

 

Voordelen van een financiële renting:

 

Zoals bij financiële leasing kunt u uw kosten spreiden in de tijd en zelf een looptijd (36 tot 60 maanden) vastleggen die het best bij uw budget past. Vanuit fiscaal standpunt biedt de formule de volgende voordelen: geen voorfinanciering van de btw, behoud van kapitaal en kredietlijnen bij de bank, facturen worden op de resultatenrekening geboekt als huurkosten enz.

 

Iets voor u?

 

Financiële renting is vooral bedoeld voor ondernemingen die het voertuig niet heel intensief gebruiken. Het is in de eerste plaats iets voor zelfstandigen, vrije beroepen en kmo's.

Financiële renting

Verhuur op lange termijn

Alt Image C29

De all-inoplossing.

Wat is het?

 

Het is een huurcontract waarvan de huurprijs wordt bepaald in functie van de looptijd en het aantal afgelegde kilometers (op voorhand vastgelegd). De huurprijs houdt rekening met de aankoop- en herverkoopwaarde van het voertuig en het rentepercentage van de financiering. De huur omvat automatisch ook een aantal diensten waaraan u nog bijkomende diensten kunt toevoegen.

 

Voordelen van verhuur op lange termijn

 

Met een verhuur op lange termijn bent u verlost van de problemen met betrekking tot de aankoop, de herverkoop en het gebruik van het voertuig en kunt u zich concentreren op uw eigen professionele activiteiten. Bovendien betaalt u alleen voor het werkelijke gebruik van uw wagen. De formule heeft ook tal van fiscale en financiële voordelen: geen voorfinanciering van de btw, behoud van kapitaal en kredietlijnen bij de bank, facturen worden op de resultatenrekening geboekt als huurkosten enz.

 

Diensten

 

Bij de verhuur op lange termijn kan een onderscheid worden gemaakt tussen diensten die automatisch inbegrepen zijn, en optionele diensten. Over het algemeen inbegrepen: financiële huur, verzekering (burgerlijke aansprakelijkheid, materiële schade en rechtsbijstand), onderhoud en herstellingen, verkeersbelasting, beheer van het wagenpark en 24 uur op 24 pechverhelping. Optioneel: banden, vervangwagen en brandstof.

 

Iets voor u?

 

De verhuur op lange termijn is zowel iets voor grote ondernemingen en kmo's als voor zelfstandigen en vrije beroepen. Het is een uitstekende formule voor ondernemingen die de gebruikskosten van hun voertuig willen optimaliseren met een volledige dienstengarantie.

Iets anders nodig?

Ontdek onze andere diensten