Onderhoud: Distributieriem

De distributieriem is van vitaal belang voor de werking van de motor en daarom is het belangrijk het onderhoudsschema te respecteren

Er zijn twee soorten riemen: de distributieriem en de accessoireriem, die elk een belangrijke rol spelen. Daarom is hun goede staat van essentieel belang om de levensduur van jouw wagen te verlengen

Distributie riem | Dacia Belgique

De distributieriem zorgt voor de synchronisatie tussen het bovenste en onderste deel van de motor. Het is gemonteerd op een spanrol en één of meerdere meelooprollen. De distributieriem is een zwaar belast onderdeel.

 

Het breken ervan veroorzaakt onmiddellijk onomkeerbare schade (breuk van talrijke motoronderdelen zoals de kleppen) en leidt tot panne van de wagen. Het vervangen van de distributieriem maakt deel uit van het onderhoud van het voertuig. Daarom is het belangrijk de aanbevelingen van de constructeur op te volgen.

 

Wanneer vervangen?

Afhankelijk van het onderhoudsschema van uw wagen, wordt aanbevolen de distributieriem te vervangen in functie van het model na 5 jaar / 120.000 km of na 6 jaar / 150.000 km en dit bij het bereiken van de eerste termijn. Een versleten riem waarschuwt niet!

 

Suivant le programme d’entretien de votre véhicule, il est recommandé de la changer soit à 5 ans / 120.000 km ou 6 ans / 150.000 km au 1er terme atteint.

Volg het onderhoudsschema van uw auto nauwkeurig in jouw persoonlijk My Dacia portaal zodat je weet wanneer te vervangen.

Accessoire riem | Dacia België

Wat doet het?

De accessoire-riem drijft de dynamo aan en, als uw Renault daarmee is uitgerust, de stuurbekrachtigingspomp en de aircocompressor. Het is gemonteerd op een wikkelrol en een spanrol.

 

Wanneer moet ik deze vervangen?

De accessoire-riem moet over het algemeen om de 5 jaar / 120.000 km of 6 jaar / 150.000 km worden vervangen, afhankelijk van het onderhoudsschema van uw auto.

 

Als de riem niet op tijd wordt vervangen en het breekt, stopt de dynamo met werken, wat tot veel duurdere reparaties kan leiden... Het is dus verstandig om de aanbevelingen voor uw auto op te volgen, die vermeld staan in uw persoonlijk My D .

 

Banner lave-glace | Renault

Ontdek de prijzen van onze onderhoudsforfaits op onze "Online Offerte tool”

Online offerte


Met de nieuwe dienst ‘Online Offerte’ berekent je snel, gemakkelijk en vrijblijvend de prijs voor het onderhoud of de herstelling van jouw wagen. Met deze volledig kosteloze en vrijblijvende dienst kent je vooraf de prijs voor de werkzaamheden.

Om jouw online offerte te kunnen opmaken, vragen wij je onder meer jouw chassisnummer.

 

Alt afbeelding C29

Slim advies

Er is niets dat wijst op slijtage van de distributieriem! Wanneer je het merkt, is het helaas al te laat... en lopen de kosten sterk op. De motorisatie van jouw wagen kan er de gevolgen van dragen...

 

Met het onderhoudsprogramma van Dacia weet je dat jouw riem vervangen moet worden vanaf 5 jaar, bij voertuigen die tussen 60.000 en 160.000km hebben gereden, en dat zelfs als dit aantal kilometer niet is bereikt.

 

Wees voorzichtig en vervang de distributieriem tijdig! Zo voorkomt je schade aan de motor, waardoor die mogelijk onbruikbaar wordt. 
Profiteer ook van de distributie-operatie om de toestand van de waterpomp te controleren.

Wacht niet langer!

Meer weten over distributie

Dacia - Dienst na verkoop

Onderhoudspacks van Dacia

Ontdek onderhoud à la carte in functie van uw behoeften en budget! Profiteer van een selectie onderhoudsprestaties (olieverversing, filters...) die u naar believen kunt gebruiken, zonder extra kosten.

Dacia - Bijstandsverzekeringsgarantie

Garantie, verzekering en bijstand

Dacia is er om u te helpen bij pech onderweg.