Remmen

Remschijven, remblokken en remvloeistof vereisen een regelmatig onderhoud om de werking van je remmen te verzekeren.
Voor je veiligheid is het belangrijk dat je ze regelmatig laat controleren.

Dacia - Service Après Vente Freinage

Remsysteem

Het remsysteem is de belangrijkste actieve veiligheidsvoorziening van de wagen. Het maakt het mogelijk het voertuig af te remmen en tot stilstand te brengen.

Het bestaat uit verschillende essentiële onderdelen, die zich op de voor- en achteras van het voertuig bevinden: remschijven met remblokken en trommelremmen met remcollecties. Remvloeistof is aanwezig in alle systemen. Deze onderdelen werken op elkaar in voor een doeltreffende remming.

 

Als een van deze onderdelen beschadigd is, werkt het remsysteem dus onmiddellijk minder efficiënt

Dacia - Service Après Vente Freinage

Originele Dacia remschijven en remblokken

Met originele Dacia-onderdelen houd je de remprestaties van je wagen op peil.

Omdat elk voertuig unieke remkarakteristieken heeft ontwerpt Dacia zijn remblokken en remschijven rekening houdend met de specifieke kenmerken van elk model, om in alle omstandigheden, zelfs de zwaarste, optimale prestaties te leveren.

 

Het remsysteem van elke wagen staat bloot aan aanzienlijke spanningen: in de eerste plaats thermische en mechanische, ten gevolge van de hydraulische druk, maar ook klimatologische. Externe factoren zoals water, sneeuw, koude of hitte kunnen de natuurlijke slijtage ten gevolge van de wrijving van de remwerking nog versterken. Daarom is het van essentieel belang je remsysteem regelmatig te laten controleren. Idealiter elke 2 jaar of 20 000 km.

Dacia - Dienst naverkoop remmen

Vergeet niet :

Naast de remschijven en remblokken is er nog een ander essentieel element voor de werking van je remsysteem: de remvloeistof.

Remvloeistof brengt de remkracht over op alle vier de wielen van de auto wanneer je het rempedaal indrukt. 

 

WAAROM REMVLOEISTOF VERVERSEN?

Het product is uiterst gevoelig voor de vochtigheid in de lucht en zal geleidelijk met water verzadigd geraken. Na verloop van tijd zal het kookpunt dalen en zal de weerstand tegen hoge temperaturen veel geringer zijn. Dit kan leiden tot een verlies van remefficiëntie.

 

Vergeet dus niet om je remvloeistof om de 4 jaar of 120 000 km te laten vervangen.

Banner lave-glace | Renault

Ontdek de prijzen van onze onderhoudsforfaits op onze "Online Offerte tool”

Online offerte


Met de nieuwe dienst ‘Online Offerte’ berekent je snel, gemakkelijk en vrijblijvend de prijs voor het onderhoud of de herstelling van jouw wagen. Met deze volledig kosteloze en vrijblijvende dienst kent je vooraf de prijs voor de werkzaamheden.

Om jouw online offerte te kunnen opmaken, vragen wij je onder meer jouw chassisnummer.

 

Wacht niet langer!

Meer weten over remmen

Dacia - Dienst na verkoop

Onderhoudspacks van Dacia

Ontdek onderhoud à la carte in functie van uw behoeften en budget! Profiteer van een selectie onderhoudsprestaties (olieverversing, filters...) die u naar believen kunt gebruiken, zonder extra kosten.

Dacia - Bijstandsverzekeringsgarantie

Garantie, verzekering en bijstand

Dacia is er om u te helpen bij pech onderweg.