Nieuwe energielabels voor banden

Vanaf 1 mei is er op basis van de Europese regelgeving over energielabels een nieuwe labelindeling en registratie (EPREL) vereist voor onze after sales en banden van nieuwe auto's.

regelgeving en eprel-registratie

ambitieuze doelstellingen

De Europese Unie is momenteel bezig om de uitstoot van broeikasgassen drastisch te verminderen en heeft als doelstelling om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Hiervoor moet de uitstoot afkomstig uit het verkeer met 60% verminderen in vergelijking met 1990.

 

De voornaamste manier om deze doelstelling te bereiken, is om de uitstoot afkomstig uit wegverkeer te verminderen. Uit statistieken blijkt dat 22% van alle Europese uitstoot afkomstig is uit wegverkeer. De prestaties van banden hebben 20% tot 30% invloed op het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot.

 

De nieuwe Europese norm voor labels biedt eenvoudig toegang tot de informatie over energieprestaties van de banden die wij bieden bij de aanschaf van je nieuwe auto of bij de vervanging van banden (verkoop van accessoires en reparaties in garages).

dacia sandero band

duidelijke energieclassificatie

Zuinige banden bieden een aantal voordelen:

 

  • minder CO2-uitstoot, wat over het algemeen beter is voor het klimaat.
  • meer veiligheid met meer transparantie over hoe jouw banden presteren op natte, besneeuwde of gladde wegen.
  • stiller rijden, omdat je door het milieu te helpen ook zorgt voor minder geluidsoverlast.
  • veel kostenbesparender doordat het brandstofverbruik wordt geoptimaliseerd.

jouw nieuwe energielabel

nieuw energielabel voor banden

nieuwe labelindeling

Hier volgen de onderdelen die je op je energielabels terugvindt:

 

  • een nieuwe classificatie van prestaties: de CO2-uitstoot en de grip op nat terrein wordt nu aangegeven met labels A tot en met E, in plaats van A tot en met G op de voorgaande labels.
  • pictogrammen geven aan hoe goed de grip van de banden is bij slechte weersomstandigheden (sneeuw, ijzel).
  • Geluidsclassificatie (A-B-C) voor de gegevenswaarden in decibel.
  • modelreferentie en maat van de banden worden nu ook op het label getoond. De labels zijn nu ook voorzien van een QR-code die je met je smartphone kunt scannen voor toegang tot alle gegevens van de banden via de website van de Europese Unie.

wat betekent dit voor jou?

nieuw energielabel voor banden

nieuwe informatie beschikbaar

Om aan deze nieuwe regelgeving te voldoen, worden er enkele zaken gewijzigd binnen het Dacia-netwerk, op onze websites en in onze communicatie.

 

Vanaf 1 mei worden de nieuwe bandenlabels geleidelijk toegevoegd aan al onze digitale communicatiekanalen (websites, catalogussen, etc.), in onze promotionele campagnes voor bandenverkoop en in de showrooms van onze dealers.

 

Nieuwe labels worden geleidelijk geïntegreerd in het online aankooptraject voor nieuwe auto's (configuratietool en voorraadcheck).

Voorgaande labels worden vervangen door de nieuwe indeling in de verschillende aankooptrajecten voor banden, zowel bij het kopen van accessoires als bij een bezoek aan onze garages.

Ontdek ook...

dacia-reeks

Nieuw energielabel

Jouw energielabels bekijken
regelgeving en eprel-registratie

Regelgeving en EPREL-registratie

Alles wat je moet weten over energielabels