Algemene informatie over LPG

Heb je vragen over onze LPG-motoren? Ontdek hier alle antwoorden!
Ontwerp, werking, gebruik, veiligheid... We vertellen je alles.

Wat is LPG?

Dacia ECO-G - eenvoudige technologie

LPG in detail

LPG is een vloeibaar gas (liquefied petroleum gas) dat wordt geproduceerd uit butaan en propaan. Deze gassen worden onder druk gebracht, waardoor ze vloeibaar worden en hun volume wordt verkleind om het transport en gebruik te vereenvoudigen. 

 

LPG bevat geen benzeen of lood dat schadelijk is voor milieu en mens. Het is niet-giftig, kleurloos en geurloos. Omdat het gas vloeibaar is, moet de tank niet onder hoge druk staan (tussen 5 en 30 bar). Het is dus een zeer veilige brandstof!

Jouw vragen over de aankoop van een LPG-wagen

Dacia ECO-G - veilige technologie

Is LPG gevaarlijk? Wie zorgt voor de nodige aanpassingen van mijn wagen?

Om je veiligheid te garanderen, is de LPG/ECO-G-motor uitgerust met alle nodige en verplichte veiligheidsvoorzieningen volgens de wet van 2001 (R67-01), met name terugslagklep, vulbeperking tot 80%, debietbeperking, elektromagnetische klep en veiligheidsklep. Bovendien zijn de LPG-tanks van onze wagens tegenwoordig zes keer steviger dan die van vorige generaties. 

 

De aanpassingen worden rechtstreeks in de fabriek gedaan. Je geniet dus van dezelfde garanties als op andere wagens - zowel op de wagen als op de LPG-installatie - en van de industriële knowhow van Dacia.

 

Dacia ECO-G, dat zijn betrouwbare motoren die jouw veiligheid garanderen!

Mag ik mijn LPG-wagen in een ondergrondse parking parkeren?

zzOnze Dacia ECO-G-motoren voldoen aan de internationale voorschriften (R67-01) van 2001 die bepalen dat LPG-wagens moeten worden voorzien van een veiligheidsklep. Je hebt dus toegang tot ondergrondse parkings.

Heb ik bij een LPG-wagen een kleinere kofferruimte?

Nee, helemaal niet! De LPG-tank wordt op de plek van het reservewiel geïnstalleerd, zonder het beschikbare volume van de koffer te verminderen. De eigenschappen van ons wagengamma op het vlak van binnenruimte en modulariteit blijven behouden. De grote troef? Een bandenreparatieset is standaard inbegrepen in alle Dacia ECO-G-wagens.

Heeft LPG een invloed op de levensduur van de motor?

Ja, de levensduur verbetert! De LPG-motor heeft een positieve invloed op de levensduur van je motor. Dankzij de schonere ontbranding blijven de eigenschappen van de motorolie langer behouden en dankzij het octaangehalte treden minder trillingen op. 

Jouw vragen over het gebruik van LPG

 Dacia ECO-G - mobiliteit zonder beperkingen

Bestaan er beperkingen voor het rijden met LPG?

Dankzij de twee aparte tanks kun je met je Dacia ECO-G-wagen genieten van een heel ruim rijgebied. Rij zorgeloos meer dan 1.000 km en geniet van je bewegingsvrijheid!

LPG-tankstations: waar bijtanken?

Tank je LPG gewoon bij je gebruikelijke tankstation! In Europa biedt één op de vier tankstations LPG aan. Wil je een langere reis plannen, dan bestaan er apps waarmee je alle tankstations met LPG kunt vinden. En vind je geen LPG, geen paniek! Je wagen kan ook enkel op benzine rijden. 

Moet ik de LPG-tank in het oog houden?

Geen probleem, wij zorgen voor alles! De nazichts van LPG-wagens zijn dezelfde als voor benzinewagens. Concreet? Laat om de 20.000 km of elk jaar een nazicht uitvoeren. Elke 120.000 km voeren we een extra nazicht van de LPG-kleppen uit. 

Is LPG milieuvriendelijker?

Zeker en vast! Hoewel het verbruik van LPG ongeveer 25% hoger ligt dan dat van benzine, wordt bij LPG minder CO2 uitgestoten, wat zorgt voor een betere koolstofbalans. 

Klaar om de stap te zetten? Ontdek het gamma Dacia ECO-G

SANDERO ECO-G
vanaf € 15.690 *
SANDERO ECO-G EXPRESSION ECO-G 100
* catalogusprijs BTWi

De dynamische en robuuste stadsauto!

SANDERO Stepway ECO-G
vanaf € 17.190 *
SANDERO Stepway ECO-G STEPWAY EXPRESSION ECO-G 100
* catalogusprijs BTWi

De robuuste en veelzijdige crossover

DUSTER ECO-G
vanaf € 21.090 *
DUSTER ECO-G UP&GO ECO-G 100
* catalogusprijs BTWi

SUV in hart en nieren

JOGGER ECO-G
vanaf € 18.590 *
JOGGER ECO-G ESSENTIAL 5pl. ECO-G 100
* aanbevolen catalogusprijs BTWi

De gezinsauto met 7 zitplaatsen opnieuw uitgevonden